Biertour

Deze biertocht is speciaal samengesteld voor de echte bierliefhebbers. Het jaar 2019 staat Delft in het teken van De Gouden Eeuw. Meerdere biercafés en Stalhouderij Delftse Hout, hebben de handen in één geslagen en hebben een mooi arrangement voor u samengesteld. 

De bierbrouwerijen brouwen hun eigen bier. Deze krijgen jullie in de verschillende cafés in de glazen getapt. Vroeg in de middag komen jullie bij het eerste café om het eerste biertje te drinken. Hier krijgen jullie een rondleiding en uitleg over het brouwproces. Daarna worden jullie opgehaald door de koetsier van de paardentram en de biergids.

De biergids zal jullie tijdens een mooie rit door de Delftse binnenstad, de geschiedenis van de vele bierbrouwerijen die Delft bezat, vertellen. Jullie komen langs grachtenpanden, waarin vroeger bierbrouwerijen hebben gezeten. Ondertussen leren jullie waar het water, mout en hop vandaan kwamen en hoe het destijds in de bierbrouwerijen eraan toeging. Natuurlijk zien jullie onderweg ook de bezienswaardigheden van Delft: de Oude Jan, de Nieuwe Kerk, de mooie grachten van Delft en het Prinsenhof.

Na een uur worden jullie afgezet bij het volgende café. Hier mogen jullie je volgende biertje proeven. Uiteindelijk lopen jullie naar het laatste café waar jullie er nog één nemen.

In het kort
  • Programmaduur 2,5 – 3 uur
  • 1 uur rondrit met de paardentram door de binnenstad van Delft. 
  • De biergids gaat met jullie mee en vertelt.
  • 3 biertjes in verschillende cafés.
  • Presentatie van het bierbrouwproces.
Aantal personen

Het minimaal aantal personen is 10 en het maximaal aantal personen is 20.

Kosten

35 euro p.p.